ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ
ΜΑΓΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Μηχανικός Λογισμικού

Ο Γιάννης γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα τον Αύγουστο του 1981. Το 1990 ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με πραγματικό κώδικα και σε ηλικία μόλις 13 ετών κατάφερε να γράψει το πρώτο του αξιόλογο πρόγραμμα – το γνωστό σε όλους παιχνίδι (ελληνικής κατασκευής) Arcanoid, σε γλώσσα BASIC. Τον ίδιο χρόνο απέκτησε και το πρώτο του πτυχίο από το εργαστήρι ελευθέρων σπουδών LOGICA, έχοντας ολοκληρώσει μια σειρά από σύγχρονες για την εποχή ενότητες του κλάδου της πληροφορικής, όπως προγραμματισμό, ρομποτική, βάσεις δεδομένων, διαχείριση λογισμικού, δακτυλογράφηση κ.α. Το 1999 τελείωσε το λύκειο και ένα χρόνο μετά, αφού πέρασε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, έφυγε για την Αγγλία και πιο συγκεκριμένα το Birmingham, όπου και ξεκίνησε τις σπουδές του στον τομέα του προγραμματισμού. Αυτό αποτέλεσε ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα του Γιάννη, αφού μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών κατάφερε να περάσει μία σειρά από 80 ενότητες, 50 εκ των οποίων ήταν στον τομέα του προγραμματισμού, 14 στις βάσεις δεδομένων, 12 στη διοίκηση επιχειρήσεων και 4 στην αγγλική φιλολογία. Το 2004 αποφοίτησε από το U.C.E. – πλέον University of Birmingham - Millennium Point, με τον τίτλο του «Μηχανικού Λογισμικού». Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, αναγνώρισε το πτυχίο του και ξεκίνησε την πρώτη του συνεργασία με ελληνική εταιρία, στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για την «Hellas Πληροφορική». Τον ίδιο χρόνο ολοκλήρωσε και μία νέα σειρά από ενότητες προγραμματισμού και σχεδίασης, επενδύοντας πλέον στις γνώσεις του προγραμματισμού πάνω σε διαδικτυακές εφαρμογές και στις σύγχρονες μεθόδους σχεδιασμού ιστοσελίδων. Το 2006 γύρισε στον τόπο από όπου ξεκίνησε την πληροφορική, στην Πτολεμαΐδα, όπου και άνοιξε το δικό του γραφείο παρέχοντας υπηρεσίες προγραμματισμού, σχεδιασμού ιστοσελίδων, βάσεων δεδομένων αλλά και Service Η/Υ. Το 2010 και για ενάμιση χρόνο, συνεργάστηκε με την διαφημιστική εταιρία «The Partners», που εδρεύει στην Κατερίνη. Την άνοιξη του 2011 και αφού ολοκλήρωσε όλα τα Projects που του ζητήθηκαν, επέστρεψε στην Πτολεμαΐδα και πλέον βρίσκεται σε νέο γραφείο επί της οδού 25ης Μαρτίου 23 (1ος όροφος).


HEADER PROGRAMMER
ΑΡΣΕΝΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Προγραμματιστής

Ο Κώστας είναι ένας δραστήριος και δημιουργικός νέος, με μεγάλη αγάπη για την τεχνολογία, τον προγραμματισμό και τα video games, αφού από μικρή ηλικία σκάλιζε, χαλούσε και ξαναέφτιαχνε τον πρώτο του Η/Υ. Γεννημένος τον Μάρτιο του 1992 και απόφοιτος του τμήματος Επιχειρησιακής Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας των Γρεβενών, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον κλάδο του διαδικτυακού προγραμματισμού και πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Η εμπειρία του στο χώρο του Web Development προέρχεται από την Πτυχιακή του εργασία, η οποία ήταν, η ανάλυση, ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος (E-shop / E-Commerce), με βαθμό Άριστα (10) και στην συνέχεια η πρακτική του άσκηση στο γραφείο του Μηχανικού Λογισμικού κ. Μάγγου Ιωάννη, κάτι που συνέβαλε στην περαιτέρω εξέλιξη και στο ακόνισμα των ικανοτήτων του μέσω της εργασίας που του ανατέθηκε κατά την διάρκεια αυτής της συνεργασίας. Πλέον, αποτελεί τον Header Programmer του FindUs, έχοντας διεκπεραιώσει αρκετά από τα πιο πρόσφατα έργα της εταιρίας.

  • Το «έξυπνο κράνος»: Η πιο καινοτόμα ιδέα της χρονιάς δημιουργήθηκε από μαθητές στην Καλαμάτα

Το «έξυπνο κράνος»: Η πιο καινοτόμα ιδέα της χρονιάς δημιουργήθηκε από μαθητές στην Καλαμάτα

Μετά από δύο τροχαία δυστυχήματα στους δρόμους της Καλαμάτας, το 2017, μαθητές της Β' Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα «έξυπνο κράνος» - το «noctua kit» - το οποίο δεν επιτρέπει στη μηχανή της μοτοσικλέτας να ξεκινήσει, αν ο αναβάτης δεν το φορέσει. Παράλληλα,  ίδρυσαν και την εικονική επιχείρηση Helm.e.t. που κύριο στόχο έχει την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση κράνους. Η επικεφαλής καθηγήτρια και συντονίστρια του προγράμματος, Σταυρούλα Κόκκαλη και οι μαθητές μιλούν στο CNN Greece για το επίτευγμά τους, τον διαγωνισμό επιχειρηματικότητας που κέρδισαν καθώς και τα όνειρά τους για το μέλλον του δημιουργήματός τους.

Στις 17 Απριλίου, η εικονική επιχείρηση Helm.e.t που δημιούργησαν οι μαθητές από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, κέρδισε το πρώτο βραβείο και τον τίτλο της «Kαλύτερης Εταιρείας» της μαθητικής εμπορικής έκθεσης που διοργάνωσε το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece «Η χαρά των παιδιών είναι απερίγραπτη», λέει στο CNN Greece η κ. Κόκκαλη. «Τα επόμενα βήματα έχουν ήδη δρομολογηθεί, καθώς έχουμε στείλει επιστολή προς την ελληνική Βουλή αλλά και το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ώστε να συζητηθεί η αναγκαιότητα ή μη της σύνδεσης κράνους-μηχανής αλλά και να εξετασθεί εκ νέου από όλους τους σχετικούς φορείς η νομοθεσία σχετικά με τα δίκυκλα (ποδήλατα, μοτοποδήλατα, μηχανές) και τη χρήση κράνους», καταλήγει η καθηγήτρια και Οικονομολόγος.


Τι είναι το «έξυπνο» κράνος και πώς λειτουργεί

«Με τη γνωστή παιδαγωγική μέθοδο του καταιγισμού ιδεών (brainstorming) και την ήδη υπάρχουσα γνώση από όλους μας της χρήσης νέας τεχνολογίας στα συστήματα οδηγικής ασφάλειας για αυτοκίνητα σκεφτήκαμε: γιατί να μην υπάρχει κάτι και για τα μηχανάκια .... Έτσι προέκυψε η ιδέα της σύνδεσης του κράνους με τη μηχανή!», εξηγεί η κ. Κόκκαλη η οποία και αναλύει το πώς λειτουργεί το έξυπνο κράνος: Στο «έξυπνο» κράνος υπάρχουν ενσωματωμένοι δύο μηχανικοί διακόπτες ασφάλειας, ένας αισθητήρας θερμοκρασίας υπερύθρων και ένας εντοπισμού αντικειμένων με λέιζερ, που θα αναγνωρίζουν και θα πιστοποιούν ότι το κράνος έχει τοποθετηθεί ορθά.

Οι πληροφορίες των αισθητήρων θα συγκεντρώνονται και θα επεξεργάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα από  ένα έξυπνο σύστημα πομποδέκτη-μικροεπεξεργαστή το οποίο θα δίνει εντολή σε πομποδέκτη εγκατεστημένο στη μηχανή ότι  μπορεί να ξεκινήσει. (σσ. τα θέματα ενέργειας του παραπάνω κυκλώματος θα χειρίζονται από ένα υποσύστημα επαναφορτιζόμενων μπαταριών σε συνεργασία με ένα εύκαμπτο φωτοβολταϊκό πάνελ.) Παράλληλα, στη μηχανή υπάρχουν: Ένας συμβατός πομποδέκτης - μικροεπεξεργαστής  θα αναγνωρίζει τη νεκρά θέση μέσω της πράσινης λυχνίας (καντράν). Όταν ο οδηγός φορέσει το κράνος τότε θα οπλίζεται ο διακόπτης (ρελέ) στο σύστημα τροφοδοσίας ρεύματος από τη μπαταρία με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η ροή ρεύματος. Έτσι, θα μπορεί να βάλει ταχύτητα και να ξεκινήσει. Εάν ο οδηγός δεν φορά το κράνος, και βάλει ταχύτητα να ξεκινήσει, τότε θα γίνεται διακοπή της παροχής ρεύματος και η μηχανή θα σβήνει.

Για να προωθήσουν την καινοτόμο ιδέα τους, οι μαθητές από την Καλαμάτα πραγματοποιούν δράσεις ευαισθητοποίησης σε σχολεία και σε δημόσιους χώρους. Παράλληλα, σχεδιάζουν και να προωθήσουν το «noctua kit», καθώς αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση ενίσχυσης της ασφάλειας για τους αναβάτες δίκυκλων, ένα έξυπνο σύστημα επικοινωνίας κράνους – μηχανής, όπως εξηγούν στο CNN Greece. Στην προσπάθεια αυτή οι μαθητές είχαν τη συνεχή καθοδήγηση εκπαιδευτικών, κ. Σ. Κόκκαλη - Οικονομολόγου και κ. Κ. Κοτταρίδη - Εικαστικού του σχολείου, ενώ ζήτησαν και έλαβαν την υποστήριξη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π). «Για την προσομοίωση, με την οποία παρουσιάζουμε την ιδέα μας με βιωματικό τρόπο, χρειάστηκαν διάφορα (ανακυκλώσιμα) υλικά που βρήκαμε στο εργαστήριο επιστημών "Γαλιλαίος" του σχολείου μας. Το βασικό εξάρτημα ήταν ένας πομπός για το κράνος και ένας δέκτης για τη μηχανή-προσομοίωση», λένε στο CNN Greece οι μαθητές.


Οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν

Οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν τα παιδιά για την κατασκευή του συστήματος αυτού ήταν αρκετές και σε πολλά επίπεδα. Αρχικά, θεωρούσαν πως είναι μία όμορφη ιδέα αλλά έπρεπε να βρεθούν και τα κατάλληλα μέσα για να την υλοποιήσουν. Υπήρχε αρκετή αγωνία για το εάν θα τα καταφέρουν, πώς θα είναι το τελικό αποτέλεσμα και το πρόβλημα υγείας ενός καθηγητή, ο οποίος δούλεψε στην προσομοίωση, με σπασμένο χέρι, επέφερε σίγουρα αρκετό άγχος. Ωστόσο τα κατάφεραν και εκφράζουν την ελπίδα να δουν μια μέρα το επίτευγμά τους στους δρόμους. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σε σχετική ερώτηση:

Σαφώς και θα θέλαμε τo noctua kit να το δούμε ενσωματωμένο σε μηχανές και κράνη και ως προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται όλες μας οι ενέργειες. Noctua στα λατινικά σημαίνει κουκουβάγια, πρόκειται δηλαδή για ένα κιτ εκπαίδευσης στη χρήση κράνους που συνάδει και με το λόγο δημιουργίας της επιχείρησης Helm.e.t. (που μεταφράζεται ως πηδάλιο εκπαιδευτικής τεχνολογίας ή απλά ...κράνος).


«Η κοινωνία το έχει ανάγκη»

Λαμβάνοντας υπ’όψιν τα στοιχεία της τροχαίας, για το 2017, το 34,8% επί του συνόλου των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων αφορά δίκυκλο όχημα.

• Σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 25% των δικυκλιστών οδηγών δεν φορούν κράνος.

• Σύμφωνα με το διευθυντή της FIA Foundation, Ντέιβιντ Γουόρντ, η χρήση του κράνους στη μοτοσυκλέτα μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού κατά 70%.

• Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο οργανισμό υγείας (W.H.O) η ηλικιακή ομάδα που πλήττεται περισσότερο από τα τροχαία σε παγκόσμιο επίπεδο είναι αυτή μεταξύ 15-29 ετών.

• Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το οικονομικό κόστος των τροχαίων ατυχημάτων, υπολογίζεται σε 2% του ΑΕΠ.

Σε ενδεικτική έρευνα που έκαναν οι μαθητές με τη βοήθεια των καθηγητών τους, στην ερώτηση: «Θα θέλατε να έχετε ένα σύστημα ασφαλείας στο κράνος για εσάς και το παιδί σας, που θα επιτρέπει στη μηχανή να παίρνει μπροστά μόνο όταν φοράτε/ει το κράνος σας/του;», το 95% των ερωτηθέντων απάντησε καταφατικά.


Οι δράσεις που γίνονται στο σχολείο για την οδική ασφάλεια

Όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν με άλλα ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα, πρωτεύοντα ρόλο διαδραματίζει η παιδεία. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση της οδικής ασφάλειας. «Γενικά το σχολείο μας είναι προσανατολισμένο στο να δίνει σε εμάς τους μαθητές πολλά ερεθίσματα ώστε ως ενήλικες να τα ανακτούμε όταν χρειάζεται. Φέτος, κινητοποιηθήκαμε εμείς οι ίδιοι λόγω της δημιουργίας της εικονικής μας επιχείρησης και παρουσιάσαμε ένα χορευτικό στο αίθριο του σχολείου το οποίο παρακολούθησαν όλες οι τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου», λένε στο CNN Greece οι μαθητές της Β΄ Λυκείου και σημειώνουν:

Επίσης, κάναμε ποδηλατοδράσεις με παιδιά του Δημοτικού του σχολείου μας σε ειδικά διαμορφωμένο/χαραγμένο ποδηλατόδρομο που διαθέτει το σχολείο! Επιπλέον υλικό για τις δράσεις μας μπορείτε να βρείτε στο site της εικονικής μας επιχείρησης: www.helmet-noctua.com

Σε ερώτηση για το ποια είναι τα όνειρά για το μέλλον τους, και έαν ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την τεχνολογία και την επιστήμη, οι μικροί μαθητές απαντούν:

Οι ρόλοι που έχουμε αναλάβει στην εταιρεία είναι σχετικοί με τα μελλοντικά μας όνειρα και επιθυμητές σπουδές...οπότε ναι αρκετοί από εμάς θέλουμε να ασχοληθούμε με την τεχνολογία και την καινοτομία γενικότερα.

Όσον αφορά το μήνυμα που θέλουν να στείλουν στην κοινωνία είναι ένα και ηχηρό: «Be smart…be safe»!Πηγή: https://eduadvisor.gr/2011-10-11-10-49-30/21132-to-eksypno-kranos-i-pio-kainotoma-idea-tis-xronias-dimioyrgithike-apo-mathites-stin-kalamata


Επιστροφή

Σχετικά με εμάς

Η πολυετής εμπειρία μας στον τομέα του διαδικτυακού προγραμματισμού μας έχει κάνει κυρίαρχους στην κοινωνία του Internet. Παρακολουθούμε και εφαρμόζουμε κάθε τεχνολογική εξέλιξη στα έργα μας, με καθημερινή ενημέρωση και συνέπεια απέναντι στους πελάτες μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις ανάγκες της αγοράς σε μία σύγχρονη κοινωνία πληροφοριών. Κάνουμε πράξη κάθε ανάγκη της επιχείρησής σας!

Περισσότερα...

Projects

  • FindUs FindUs Σχεδιάστε την ιστοσελίδα ή την εφαρμογή της επιλογής σας...
  • TheSmarts TheSmarts Βρείτε το κατάλληλο gadget για την αγαπημένη σας συσκευή...

Copyright © 2006 - 2018 FindUs.

Επιστροφή στην αρχή της σελίδας